Δοκιμάζοντας τη συνταγή για μπισκότα μελιού από το Φαγάκι

Γεια σας! Πώς πάει η καραντίνα; Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Είμαι πίσω με άλλη μία συνταγή για μπισκότα μελιού από το Φαγάκι. Έχουμε ξαναδοκιμάσει συνταγή από το Φαγάκι (Fagaki) εδώ, είναι ένα κανάλι του τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή ο οποίος έχει διαβάσει πολύ και είναι πολύ ψαγμένος με το φαγητό και τη μαγειρική.

Τα μπισκότα αυτά λέγονται kolakakor, και είναι από τη Σουηδία. Η συνταγή αυτή δε χρειάζεται μίξερ, και το μπισκότο βγαίνει τραγανό απέξω και λίγο μαστιχωτό από μέσα. Είναι νόστιμα και πολύ ελαφριά.

Τα υλικά μας:

  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (για όλες τις χρήσεις)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας (4 γρ.)
  • 45 γρ. μέλι (ή Golden Syrup)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ή 180 όχι αέρα (πάνω κάτω αντίσταση). Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του μελιού. Το μέλι μας πρέπει να γίνει πιο υδαρές, οπότε το βάζουμε για 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή αν δεν έχουμε, στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και το προσθέτουμε κι αυτό στα υπόλοιπα υλικά. Με μια μαρίζ (ή με ένα κουτάλι ή πηρούνι) ανακατέβουμε σιγά σιγά το μίγμα και σε κάποια στιγμή που δεν ανακατεύεται άλλο, πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει συμπαγής.

Στη συνέχεια, το χωρίζουμε στη μέση (με το μάτι ή με τη βοήθεια ζυγαριάς) και κάθε ένα ζυμαράκι το σχηματίζουμε όπως στην παρακάτω εικόνα, να έχει μήκος 25 εκατοστά, με τη βοήθεια ενός μέτρου. Τα βάζουμε σε ταψάκι με κάποια απόσταση γιατί όσο ψήνονται ανοίγουν και ψήνουμε για 26-30 λεπτά. Αν το μπισκότο αρπάξει από πάνω, βάζουμε αλουμινόχαρτο. Εδώ να πω ότι καλύτερα είναι να βάλετε στη συνταγή βούτυρο αντί για μαργαρίνη, γιατί πρόσεξα ότι όταν έκανα τη συνταγή με μαργαρίνη τα μπισκότα καίγονταν και δεν είχαν πολύ καλή γεύση, ενώ με βούτυρο βγαίνουν τέλεια σαν μπισκότα βουτύρου. Επίσης χρησιμοποίησα στέβια για ζαχαροπλαστική αντί για ζάχαρη.




Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο. Πριν τα κόψουμε, περιμένουμε 2 λεπτά για να μη διαλυθούν γιατί είναι ακόμη ζεστά.




 Και έτοιμα!


Η αλήθεια είναι ότι η στέβια δε φαίνεται στη γεύση τόσο πολύ, αλλά στην επίγευση δεν είναι και ό,τι καλύτερο, τουλάχιστον για μένα, και δεν ξέρω αν θα την ξαναχρησιμοποιήσω. 

Αυτά ήταν για σήμερα. Εάν σας άρεσε, κάντε τη κι εσείς στο σπίτι και αφήστε ένα σχόλιο ή πείτε μου κι άλλες συνταγές για να φτιάξουμε παρέα.

Σας ευχαριστώ που ήσασταν σήμερα εδώ! Μην ξεχάσετε να γραφτείτε με e-mail και να επαληθεύσετε τη διεύθυνσή σας ή να με ακολουθήσετε στο Instagram (@valiascorner2) εάν σας άρεσε! Θα τα πούμε στο επόμενο ποστ! 

Comments

  1. Απλα ευκολα και σιγουρα γευστικα θα αντικαταστησω μ αυτα φετος τα γνωστα πασχαλιατικα τσουρεκακια βουτυρου και θα επανελθω. Σ ευχαριστουμε που μοιραζεσαι ιδεες μαζι μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τέλεια! Ωραία ιδέα! Χαρά μου :)

      Delete
  2. Τα εφτιαξα και ειναι απιθανα. Ειναι τραγανα και εχουν μια υπεροχη λεπτη γευση με ακομα πιο ομορφη επιγευση. Χρησιμοποιησα ζαχαρη σκουρα.

    ReplyDelete

Post a Comment