Δοκιμάζοντας τη συνταγή για ρυζόγαλο από το Φαγάκι

Γεια σας! Είμαι πίσω με ένα ποστ μαγειρικής. Λέω να αναρτώ όποτε έχω κάτι καινούριο να μοιραστώ μαζί σας αντί για κάθε Κυριακή, οπότε πάμε σήμερα να δοκιμάσουμε μία συνταγή για ρυζόγαλο από το κανάλι του Μύρωνα Στρατή στο YouTube "Φαγάκι". Για όσους δεν το ξέρουν είναι ένα κανάλι μαγειρικής όπου ο τραγουδιστής μοιράζεται αγαπημένες του συνταγές, καθώς είναι και πολύ ψαγμένος με τη μαγειρική και το φαγητό.

Η συνταγή αυτή είναι ενός Αμερικανού pastry chef του David Lebovitz, όπου το χαρακτηριστικό είναι ότι το ρυζόγαλο δένει σαν το ριζότο από το άμυλο του ρυζιού και δε χρειάζεται κάποιο άλλο συστατικό, κορν φλάουερ ή άνθος αραβοσίτου για να πήξει. Έτσι το ρυζόγαλο βγαίνει κρεμώδες. Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε:




  • 100-120 γρ. ρύζι αρμπόριο ή για λαπά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 750 γρ γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (4 γρ.)
  • 1 καλή πρέζα αλάτι
  • κανέλα για πασπάλισμα στο τέλος


  • Η κρέμα γάλακτος είναι προαιρετική, για ένα πιο ελαφρύ γλυκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί 1 λίτρο γάλακτος. Επίσης, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε, μπορείτε να ρυθμίσετε τη ζάχαρη, και στα 50 γρ. είναι αρκετά γλυκό. Ακόμα, για τους vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ό,τι άλλο θέλετε.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, και αν είδα καλά στο κλιπ, το βάζει στα 5 στα 9 στο μάτι της κουζίνας. Θέλει ανακάτεμα για 40' για να μην κολλήσει, όχι τόσο κατά τη διάρκεια, αλλά ειδικά προς το τέλος.  Εμένα μου πήρε 5' παραπάνω, το έφτιαξα μόνο με γάλα σ' αυτή την εκτέλεση που φαίνεται παρακάτω. Όταν πήξει και γίνει περίπου όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, τότε κατεβάζουμε και σερβίρουμε.


    Πασπαλίζουμε με κανέλα και έτοιμο!


    Ευχαριστώ που κάναμε παρέα και σήμερα! Ελπίζω να σας άρεσε και να το φτιάξετε όλοι. Είναι αρκετά εύκολο και πολύ νόστιμο! Πείτε μου την εμπειρία σας στα σχόλια!

    Θα τα πούμε στο επόμενο ποστ! 

    Comments

    1. Τολμησατην συνταγη με γαλα αμυγδαλου και light καστανη ζαχαρη και γο αποτελεσμα ηταν υπεροχο γευστικο και προπαντος ελαφρυ.

      ReplyDelete

    Post a Comment

    Popular Posts