Movies Top 10

Γεια σας! Επέστρεψα με top 10 λίστα ταινιών. Κάποιες πολύ γνωστές άλλες όχι και τόσο. Όσες είναι διαθέσιμες τώρα στο Netflix το αναφέρω. Γενικά μου αρέσουν οι κωμωδίες, οι ρομαντικές κομεντί, οι κοινωνικές και οι δραματικές. Και φυσικά τα κινούμενα σχέδια, ειδικά οι κλασικές της Disney. Θα είναι κάπως μακροσκελές το κείμενο, οπότε φτιάξτε σπιτικά ποπ κορν ή ένα τσάι, μία σοκολάτα και πάμε να τις δούμε! Είναι σε χρονολογική σειρά ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη.


  1. Phantom Thread (2017): Δραματική Ταινία, σε σκηνοθεσία του Paul Thomas Anderson, διαθέσιμη και στο Netflix, που εκτυλίσσεται στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1950. Ένας ιδιότροπος σχεδιαστής και ράφτης φορεμάτων (Daniel Day-Lewis) βρίσκει τη μούσα του στο πρόσωπο της Άλμα (Vicky Krieps), μιας νεότερης και δυναμικής γυναίκας, με την  οποία και συνάπτουν ερωτική σχέση  και δείχνει την περίεργη σχέση τους. Η ερμηνεία του πρωταγωνιστή είναι καταπληκτική, σε μεταφέρει σε μία άλλη βρετανική ατμόσφαιρα. Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.  Κέρδισε ένα Όσκαρ Κοστουμιών, και είχε άλλες πέντε υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες Α' Αντρικού, Β' Γυναικείου Ρόλου και Σκηνοθεσίας. Υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες.

  2. Love & Mercy (2014): Βιογραφικό Μουσικό Δράμα του αρχηγού των Beach Boys, Brian Wilson, σε σκηνοθεσία του Bill Pohlad. Η ταινία κινείται σε δύο χρονικούς άξονες. Στη δεκαετία του 1960, τον υποδεύεται ο Paul Dano, και δείχνει την προσπάθεια του μουσικού να γράψει μουσικά αριστουργήματα, όταν την ίδια περίοδο αρχίζει να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ψύχωσης. Στη δεκαετία του 1980, τον υποδύεται ο John Cusack, όπου υπό τη συνεχή 24-ωρη επίβλεψη του μη αξιόπιστου ψυχίατρου Dr. Eugene Landy (Paul Giamatti) βρίσκεται σε μία σκοτεινή περίοδο σύγχυσης. Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, απίστευτες μουσικές. Παίζει και η Elizabeth Banks τη Melinda Ledbetter, τη γυναίκα που γνωρίζει στα 1980 και με την οποία ξεκινουν να βλέπονται και δείχνει τι επίδραση έχει στη ζωή του. Υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες, τραγουδιού (σύνθεσης του ίδιου του Brian Wilson και του Scott Montgomery Bennett) και β' Αντρικού Ρόλου για τον Paul Dano.

  3. Chicago (2002): Μιούζικαλ, με στοιχεία κωμωδίας κα εγλήματος, σε σκηνοθεσία του Rob Marshall, διαθέσιμο και στο Netflix. Είναι το γνωστό μιούζικαλ, όπου δύο φόνισσες, η Βίλμα (Catherine Zeta-Jones) και η Ρόξι (Renée Zellweger) ανταγωνίζονται για τη φήμη και τη δημοσιότητα και προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή ενός διεφθαρμένου δικηγόρου (Richard Gere) που θα τις αθωώσει. Πολύ τραγούδι, ωραίες μουσικές, ωραία κοστούμια και ατμόσφαιρά καμπαρέ. Κέρδισε έξι Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Β' Γυναικείου Ρόλου (Catherine Zeta-Jones) και άλλων ενώ είχε άλλες εφτά Υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων Β' Γυναικείου Ρόλου (Renée Zellweger). Ακόμα κέρδισε τρεις Χρυσές Σφαίρες, Α' Ανδρικού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Richard Gere), Α' Γυναικείου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ Renée Zellweger και καλύτερης ταινίας στο είδος της Κωμωδίας ή Μιούζικαλ  και είχε άλλες πέντε υποψηφιότητες.

  4.  The help (2011): Μία δραματική ταινία, σε σκηνοθεσία Tate Taylor, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Kathryn Stockett, στην οποία εγώ σε κάποια φάση έκλαψα. Μία συγγραφέας (Emma Stone) κατά τη διάρκεια του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων του 1960, αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο που να καταγράφει τις δυσκολίες του υπηρετικού προσωπικού στην καθημερινή του ζωή, που αποτελούνταν από Αφροαμερικανούς και πώς οι ίδιοι το βιώνουν. Μία ταινία πάνω στην κοινωνική ανισότητα και το φυλετικό ρατσισμό. Η ταινία είναι ενδιαφέρουσα, με κωμικά στοιχεία και σε προβληματίζει. Κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου (Octavia Spencer) και ήταν υποψήφια για άλλα τρία, Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου (Viola Davis) και Β' Γυναικείου Ρόλου (Jessica Chastain). Κέρδισε, ακόμα, Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου, και ήταν υποψήφια σε άλλες τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων καλύτερου Δράματος και καλύτερου Τραγουδιού.

  5.  Leap year (2010): Ρομαντική κομεντί, σε σκηνοθεσία Anand Tucker, όπου η πρωταγωνίστρια Anna Brady (Amy Adams) σχεδιάζει να πάει στο Δουβλίνο να κάνει πρόταση γάμου στο φίλο της γιατί κατά την παράδοση όποιος δεχτεί πρόταση την 29η Φλεβάρη (δίσεκτο έτος) πρέπει να τη δεχτεί. Τελικά, όμως, καταλήγει στην Ουαλία, αν θυμάμαι καλά, γιατί είχε κακό καιρό και προσπαθεί να φτάσει έγκαιρα στο Δουβλίνο με τη βοήθεια ενός ανθρώπου που συναντάει εκεί, τον οποίο ενσαρκώνει ο Matthew Goode. Η ταινία είναι πολύ αστεία και πολύ ευχάριστη για ένα ευχάριστο βράδυ στο σπίτι.

  6.  Meet the Fockers (2004): Κωμωδία, σε σκηνοθεσία Jay Roach, που δείχνει τις αναποδιές που συμβαίνουν όταν δύο πεθερικά γνωρίζονται, η οικογένεια Μπάιρνς και η οικογένεια των Φόκερ. Στη μία οικογένεια ο πατέρας ήταν πράκτορας της CIA (Robert De Niro) για πολλά χρόνια ενώ στην άλλη οικογένεια η μητέρα είναι sex therapist (Barbra Streisand). Κωμικές αντιθέσεις, αναποδιές και άλλα πολλά, από μεγάλα ονόματα του χώρου, που συμπληρώνονται από  τον Dustin Hofman στο ρόλο του πεθερού Φόκερ και τον Ben Stiller στο ρόλο του γαμπρού σε αυτή την ξεκαρδιστική ταινία.

  7.  Mulan (1998): Κλασική ταινία της Disney, περιγράφει την ιστορία μίας κοπέλας από την οικογένεια Fa, που για να σώσει τον πατέρα της από βέβαιο θάνατο στο στρατό, πηγαίνει στη θέση του μεταμφιεσμένη ως άντρας, και τελικά γίνεται από τις μεγαλύτερες ηρωίδες της Κίνας. Τα τραγούδια τραγουδάει η Lea Salonga ως Μουλάν στην πρωτότυπη ταινία και η Δέσποινα Βανδή στη μεταγλωτισμένη νομίζω. Έχει  πολλά κωμικά στοιχεία και είναι πολύ ευχάριστη. Χαρακτηριστική φιγούρα ο "προστάτης"-δράκος που βοηθάει τη Μουλάν στη διαδικασία, ο Μούσου, που στο πρωτότυπο δίνει τη φωνή του ο Eddie Murphy και στο μεταγλωτισμένο ο Πέτρος Φιλιππίδης. Διάσημα τα τραγούδια “Reflection” και «I’ll make a man out of you”. Προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής και δύο Χρυσές Σφαίρες.

  8.  Good Will Hunting (1997):  Δράμα, με στοιχεία ρομάνς, περιγράφει τη ζωή ενός επιστάτη (Matt Damon) στο M.I.T. που έχει χάρισμα στα μαθηματικά, και πώς βρίσκει κατεύθυνση στη ζωή του με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου (Robin Williams). Σε σκηνοθεσία του Gus Van Sant, διαθέσιμη και στο Netflix. Πολύ ωραία ταινία, κλασική, που δίνει έμπνευση και κίνητρο στους θεατές. Κέρδισε δύο Όσκαρ, Β' Αντρικού Ρόλου και Καλύτερου Σεναρίου (Matt Damon, Ben Affleck) και ήταν υποψήφιο για άλλα εφτά, μεταξύ των οποίων Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού και Β' Γυναικείου Ρόλου και επίσης κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου και προτάθηκε για άλλες τρεις, μεταξύ των οποίων Α' Ανδρικού και Β' Ανδρικού Ρόλου.

  9.  Manhattan Murder Mystery (1993): Κωμική ταινία μυστηρίου όπου ένα μεσήλικο ζευγάρι μετά το θάνατο της γειτόνισσάς τους, κάνουν τους ντετέκτιβ οι ίδιοι για να ανακαλύψουν τι έγινε. Σε σκηνοθεσία Woody Allen, ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με την Diane Keaton. Η ταινία είναι πολύ αστεία και ευχάριστη για ένα ανώδυνο movie night στο σπίτι. Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα A' Γυναικείου Ρόλου.

  10.  The graduate (1967): Κοινωνική ταινία με στοιχεία κωμωδίας δράματος και ρομάνς, σε σκηνοθεσία Mike Nichols. Ένας απογοητευμένος απόφοιτος Πανεπιστημίου (Dustin Hoffman) ερωτεύεται τη μητέρα (Anne Bancroft) και την κόρη (Katharine Ross) και η ταινία δείχνει πώς πλέκεται όλο αυτό. Κέρδισε Όσκαρ Σκηνοθεσίας και ήταν υποψήφιο για άλλα έξι, μεταξύ των οποίων Α' Ανδρικού, Α' Γυναικείου, Β' Γυναικείου. Κέρδισε ακόμα πέντε Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού και Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού και ήταν υποψήφιο για άλλες δύο.

Αυτά ήταν! Ελπίζω να μη σας κούρασα. Σας ευχαριστώ που κάναμε σήμερα παρέα μαζί. Πείτε μου στα σχόλια δικές σας αγαπημένες ταινίες ή αν έχετε δει κάποιες από αυτές πώς σας φάνηκαν. Εάν σας άρεσε το ποστ μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram @valiascorner2 ή να εγγραφείτε με το e-mail σας αριστερά στο auto hide μενού για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις καινούριες αναρτήσεις.

Τα λέμε την επόμενη Κυριακή!

Comments

  1. Πολυ χρησιμη πρακτικη και προπαντος επικαιρη και αυτη τη φορα η δημοσιευσιευση μιας και ολοι ειμαστε ηθελημενα η αθελητα εγκλειστοι λογω κορονοιου.Εμεναμ αρεσει και η τανια ΠΛΑΤΦΟΡΜΑεπικαιρη και αυτη ποικιλοτροπως.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωραία! Δεν ξέρω την ταινία, μήπως είναι με κάποιο άλλο τίτλο γνωστή..

      Delete
    2. Ναι πρεπει να ειναι η ταινια TERMINAL με τον Τομ Χανκς προσφατα πολιτογραφημενο Ελληνα, θετικο στον κορονοιο...

      Delete
  2. I also liked the Graduate, the help and Chicago a lot. I will make sure I watch the Manhattan murders!
    I still remeber when Mulan and good will hunting came out, so many years ago..
    Some other movies that I really liked are the Birdman, Frozen, the Red Turtle, Pain and Glory, Volver, City of God, Burn after reading, Life of Brian :P, the artist, to klama vgike ap ton paradeiso :-), Bad education, the secret poets society, women on the verge of nervous breakdown.
    Thanks a lot for sharing! Hope you send us more movies to watch!

    ReplyDelete
    Replies
    1. So many movies, so many memories..
      I also liked Birdman, Frozen, dead poets society and the women on the verge of nervous breakdown and some others you mentioned.I will have the others in mind to watch!Thanks for sharing!
      I will definitely make a second post with movies and maybe another one with Netflix ideas.

      Delete
  3. Παρακολουθησα το Love@Mercy.Η αξια του μεγαλη ως βιωματικου φιλμ που τα τραγουδια του σε ταξιδευουν στην χρυση εποχη των 60'...Το βαθια ανθρωπινο και σισιοδοξο τελος αποζημιωνει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπημένη ταινια! Οι μουσικές καταπληκτικές όπως τα God only knows και Good vibrations!

      Delete

Post a Comment