Φτιάχνοντας Φυστικοβούτυρο από το Φαγάκι

Γεια σας! Είμαι πίσω με ένα ποστ μαγειρικής, σήμερα θα φτιάξουμε φυστικοβούτυρο. Η συνταγή είναι από το Φαγάκι, το κανάλι μαγειρικής του Μύρωνα Στρατή. Είναι πολύ εύκολη και πεντανόστιμη.

Τι χρειαζόμαστε:
  • 300 γραμμάρια καθαρισμένα ψημένα και ανάλατα φυστίκια
  • 1 κουταλιά σπορέλαιο προαιρετικά
  • 1 ή 2 κ.γ. μέλι
  • μισό με ένα κ.γ. αλάτι

Αρχικά καθαρίζουμε τα φυστίκια, να φύγει το φλούδι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 4 λεπτά, για να τα βοηθήσουμε να αλεστούν πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο blender, μέχρι να γίνει πάστα. Αν είναι λίγο δύσκολο το άλεσμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Παίρνουμε από τα πλάγια με μία σπάτουλα τα φυστίκια που έχουν κολλήσει στις άκρες, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μπορούμε να το αφήσουμε να γίνει πιο μαλακό ή να το σταματήσουμε πιο νωρίς και να βγει τραγανό. Προς το τέλος, όταν δούμε ότι η πάστα είναι κοντά να γίνει όπως τη θέλουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το μέλι. 
Ιδού το αποτέλεσμα!



Διατηρείται για μισό με ένα μήνα εκτός ψυγείου, στο ψυγείο περισσότερο.
Σας ευχαριστώ που κάναμε παρέα και σήμερα! Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό ποστ! Αν σας άρεσε μην ξεχάσετε να γραφτείτε με το e-mail σας και να με ακολουθήσετε στο Instagram(@valiascorner2). Θα τα πούμε στο επόμενο ποστ!

Comments

  1. Με την πρωτη ευκαιρια θα το φτιαξω, διοτι σε εμπιστευομαι.Περιττο να πω πως τα μπισκοτα μελιου που επισης μας προτεινες εχουν αντικαταστησει οποιαδηποτε αλλη συνταγη για κουλουρακια ακομα και τα πασχαλιστικα τσουρεκακια. Ειλικρινα σ ευχαριστω.

    ReplyDelete

Post a Comment